Ahlan Wasahlan Ila........

TinggaLkan FoLLow mu wahai sahabat....sahabiahku...

Thursday, December 1, 2011

Senikata ANDAI LELAKI TAHU



Andainya lelaki tahu, dalam hati seorang perempuan
Ada naluri untuk di sayangi,
Ada rasa untuk di beri perhatian,
Ada rasa untuk di dengari keluh kesahnya,
Ada waktu-waktu minta di temani kesedihannya,

Andainya lelaki tahu rajuk seorang perempuan minta di pujuk,
Marah seorang perempuan perlu di dekati,
Sedih seorang perempuan perlu di dengari,
Gembira seorang perempuan ingin di kongsi,

Andai lelaki tahu di sebalik seribu satu rasa itu
Ada sekeping hati nan lembut,
Bukan untuk di manjai,
Bukan jua untuk di tatang bagai minyak yang penuh,
Hanya perlu sedikit perhatian,
Agar rasa kasih itu wujud walau di saat jauh,

Kerana andai lelaki tahu hati ini akan sentiasa bertanya
Pada diri seorang perempuan,
Wujudkah cinta itu di hati lelaki,
Bila saat jauh tanpa perkhabaran

Sayangilah seseorang itu atas dasar siapa dirinya sekarang,
Bukan atas dasar siapa dirinya sebelum ini,
Cintailah seseorang itu kerana hatinya,
Bukan paras rupa semata2

Andainya Lelaki Tahu Hati Seorang Wanita


Andai LELAKI tahu~HATI seorang wanita ini.....

fahamilah jiwa seorang wanita sebelum kau mahu berkenalan atau myuntingnya~
ketahuilah HATI wanita penuh dgn bingkisan hati yang selalu berkata2~
jaga lah HATI wanita mu sebaiknya....
kerana HATI Wanita lain berbanding HATImu wahai LELAKI...
seGAGAH mana WANITA dalam perjuagan..
namun HATI wanita tetap LEMBUT....
WANITA perlukan PERHATIAN...
WANITA perlukan KASIH SAYANG
kerana WANITA itu adalah seorang WANITA yang
punyai HATI & PERaSAAN
(cahaya_penawar a.k.a BINGKISAN HATI NURANIKU)

salah ke seorang WANITA inginkan perhatian dari seorang yang dicintainya??
salah ke WANITA mgadu kpd insan yang disayanginya??
salah ke WANITA bertanya pd kekasihnya??
salah ke WANITA minta pertolongan pada pakwenya????
salah ke???? salah ke??? salah ke???????

30 Perkara Perempuan tak Sempat Bagitau Lelaki....


mmmm..perasaan perempuan tu unik tau...walau x mampu ungkap..tp dgn lagu, sajak n lain2 dah bawak byk maksud...hati pempuan ni cepat terusik..nak someone care sgt..even satu mesej pon dah bermakna....lau pmpuan marah pon mesti bersebab...lau pempuan cinta kat sorang laki...even dia ada kawan laki yang ramai..pempuan tetap akan fokus n ingat kat pakwe dia je... tp x semua orang laki paham apa sebenarnya org pempuan nie..tambah2 dpt pmpuan yang memang peramah..tp nobody know actually sebalik peramahnya..ada tagisnya...dalam tawanya yang girang..ada majuknya.... xpe2..x semua org laki tahu hati pempuan ni cemana...tapi hope akan tahu jgk satu hari nanti... hope jgk..jaga lah hati pempuan betul2...pempuan juz nak lelaki SAYANG n CARE dia betul2 je...tu je...
(mampu tersenyum dgn seribu makna yang tersirat)....dan tbe2 senyuman bertukar menjadi hambar...... KENAPA??? Hanya Tuhan Yang Tahu~ cahaya penawar'89
There was an error in this gadget