Ahlan Wasahlan Ila........

TinggaLkan FoLLow mu wahai sahabat....sahabiahku...

Thursday, December 1, 2011

Senikata ANDAI LELAKI TAHU



Andainya lelaki tahu, dalam hati seorang perempuan
Ada naluri untuk di sayangi,
Ada rasa untuk di beri perhatian,
Ada rasa untuk di dengari keluh kesahnya,
Ada waktu-waktu minta di temani kesedihannya,

Andainya lelaki tahu rajuk seorang perempuan minta di pujuk,
Marah seorang perempuan perlu di dekati,
Sedih seorang perempuan perlu di dengari,
Gembira seorang perempuan ingin di kongsi,

Andai lelaki tahu di sebalik seribu satu rasa itu
Ada sekeping hati nan lembut,
Bukan untuk di manjai,
Bukan jua untuk di tatang bagai minyak yang penuh,
Hanya perlu sedikit perhatian,
Agar rasa kasih itu wujud walau di saat jauh,

Kerana andai lelaki tahu hati ini akan sentiasa bertanya
Pada diri seorang perempuan,
Wujudkah cinta itu di hati lelaki,
Bila saat jauh tanpa perkhabaran

Sayangilah seseorang itu atas dasar siapa dirinya sekarang,
Bukan atas dasar siapa dirinya sebelum ini,
Cintailah seseorang itu kerana hatinya,
Bukan paras rupa semata2

Andainya Lelaki Tahu Hati Seorang Wanita


Andai LELAKI tahu~HATI seorang wanita ini.....

fahamilah jiwa seorang wanita sebelum kau mahu berkenalan atau myuntingnya~
ketahuilah HATI wanita penuh dgn bingkisan hati yang selalu berkata2~
jaga lah HATI wanita mu sebaiknya....
kerana HATI Wanita lain berbanding HATImu wahai LELAKI...
seGAGAH mana WANITA dalam perjuagan..
namun HATI wanita tetap LEMBUT....
WANITA perlukan PERHATIAN...
WANITA perlukan KASIH SAYANG
kerana WANITA itu adalah seorang WANITA yang
punyai HATI & PERaSAAN
(cahaya_penawar a.k.a BINGKISAN HATI NURANIKU)

salah ke seorang WANITA inginkan perhatian dari seorang yang dicintainya??
salah ke WANITA mgadu kpd insan yang disayanginya??
salah ke WANITA bertanya pd kekasihnya??
salah ke WANITA minta pertolongan pada pakwenya????
salah ke???? salah ke??? salah ke???????

30 Perkara Perempuan tak Sempat Bagitau Lelaki....


mmmm..perasaan perempuan tu unik tau...walau x mampu ungkap..tp dgn lagu, sajak n lain2 dah bawak byk maksud...hati pempuan ni cepat terusik..nak someone care sgt..even satu mesej pon dah bermakna....lau pmpuan marah pon mesti bersebab...lau pempuan cinta kat sorang laki...even dia ada kawan laki yang ramai..pempuan tetap akan fokus n ingat kat pakwe dia je... tp x semua orang laki paham apa sebenarnya org pempuan nie..tambah2 dpt pmpuan yang memang peramah..tp nobody know actually sebalik peramahnya..ada tagisnya...dalam tawanya yang girang..ada majuknya.... xpe2..x semua org laki tahu hati pempuan ni cemana...tapi hope akan tahu jgk satu hari nanti... hope jgk..jaga lah hati pempuan betul2...pempuan juz nak lelaki SAYANG n CARE dia betul2 je...tu je...
(mampu tersenyum dgn seribu makna yang tersirat)....dan tbe2 senyuman bertukar menjadi hambar...... KENAPA??? Hanya Tuhan Yang Tahu~ cahaya penawar'89

Monday, July 25, 2011

REzeki ALLAH itu LuaS~




~assalamualaikum~



alahai....hari ni paling byk makan...cemana nie? makan x ingt dunia..cemana nk mgadap hari raye....tambah2 sbb aku puaser kowt...pas buke kat uma lauk sotong..g makan kat lua plk mam mi hailam Vs air ePal..pastu makan kat uma..aiskrem jgn nk ckp la..biskut...yaALLAH...makan berlebihan...ALLAH mesti marah... tp kene ingat..dalam susah2 kita....kita patut bersyukur n byk kan sabar n jgn mengeloh..sbb ape aku ckp mcm nie..eVen x dok duit....tp kita masih mampu makan....masih dpt minum air yng segar....banding shbt umat islam kita kat lua sana...mengikat perot..merintih dlm hati...mnahan lapaR dan dahaga...sedangkan aku....masih menikmati makanan dlm sedar x sedar... dan kita patut ingat....rezeki ALLAH itu luas...bukan sekadar duit itu rezeki..tp byk cara...byk benda..byk saluran..tp nape kita masih mgeluh...JOM KITA citer SAL POKOK KELAPA JER..Dgn pokok kelapa...dpt plk kelapa tua...blh perah santan...mcm2 kuih blh buat....dgn santan jgk..mcm2 lauk kita blh masak..hanya tuhan yng tahu...tiba2 nampk kelapa muda...sedap betol air kelapa minom petang2...dgn isi putih,lembot..sgt nikmat...ok dgn kuih tadi...kita ader jiran..kita buat lebih...bagi(sedekah kat jiran)...byk dah kiter blh dpt..pahala....silaturrahim...n lau kiter tbe2 terdesak..makanan xder....dgn takdir ALLAH mana thu jiran kita td pulang bekas kita dgn berisi makanan .....subhanaLLah..sungguh cantik aturan tuhan...cuma kita yng x thu bersyukur...(ni ku ingat kat diri aku jgk)kadang2 lemah n lalai..mgeloh xder duit...tp x sedar..rezeki DIA dtg bertimpa2..k lah..aku nak masuk tidoQ...t aku BebeL lagi..wassalam~

Saturday, July 16, 2011

~~~++Sandaran Harapan ++~~~



Aku putus harapan
Keliru memikirkan pada siapa harus kusandarkan
Bicara hati ini yang sangat merunsingkan
Pada-Mu oh Tuhan ku mohon pimpinan

Telah sekian lama kusemaikan
Cinta dan kesetiaan hanya pada insan
Namun kini yang

ku tuai hanyalah kesedihan
Dilukai oleh cinta yang memeritkan

Aku diburu kenangan silam
Di kala leka dibuai percintaan
Tiada ku sedar apa yang aku lakukan
Semuanya tersasar dari landasan

Ya Allah telah kumungkiri janji-janji pada-Mu
Ya Allah telah kukhianati segala amanah-Mu
Bagaimanakah untuk ku kembali kembali pada-Mu
Mendapatkan kepercayaan Mu oh Tuhan

Secebis tinta coretan hati...


aSsalamualaikum...
hihi...dah lama x sua kat blog nih...LUPE? ish..ne blh lupe..cuma semenjak dua menjak nie..tgn rasa nak menaip..tp ader je kekangan...cewah..macam da byk komit lah pulak..padahal terang2 cuti nih aku x kerja pon..juz duk uma wat kije uma...tp yng aku x tahan aku dah blh jadi peneman mak kat dapur...haish...sabar lah..x lama lg ne thu aku bakal jd mcm che wan..hihi..amin...bukan ape..bab2 masak nih..aku pospone awal2.cuma da tbe2 terblh duk dapo..so,kira nt ""ODA JE BE""hihi..ckp besar..x baik..ape2pon..blh la lepas tuk diri dlu..sedap x sedap..no 18..tp bab2 kemas2 uma..aku xkisah..ajat n berangan di hati..nak jd ank murid Eric...alah..citer Eric decoration tu...almaklom lah..dulu nak sgt ambik kos ID (interior design )..xpon ape2 kaitan ngn design...tp alik2 aku dpt kos fesyen design..alhmdlh..dlm nak x nak..berjaya jgk aku gengam diploma fesyen n pakaian kat poli....wink..wink..wink..
cop..cop..jgn tanya tau pasal mesin jahit kat uma aku tuh..hihi..aku dah siap bungkus awal2...tak lama lg blh wat pameran xpon besi buruk..aduhai..cik syifa n mesin jahit...tp kadang2 guna jgk...tu lah...bila jiwa minat design grafik..lepas kat fasion design...(ish, mgeloh ke nih?) x mgeloh lah...juz sebuah crita di hati yng ingin dikongsi bersame..ha..tu la..sape soh aku da menaip..tengok la ape dah jd..mcm xnak brenti jer..hihi..
Time duk ngn mak kat dapo..mulot aku ngn tangan sama naik jer..sampai mak da penat nak layan...
alaaa mak...t angah duk smbung blaja..xder da nak teman mak kat dapo...mesti mak rindu..cewah..PERAH SANTAN betol aku nih..kot2 mak ckp..aman aku...kikikiki..ye lah..nak layan jer semua aku tye...hajat jgk aku nak sgt wat buku resipi family aku..air tgn mak aku..sebab POWER masakan mak aku nih...ceh..ceh..ceh...promote masakan mak lah plk..tp serius..da blh bukak restoren.. so,semalam lau nk jd kisah..aku buat kuih mlake..aku thu, kuih yng simple pd insan2 yng dah pndai wat kuih..tp pd aku..kira OK ape..siap blh mam..hihi..n nak jd crita..hari ni da rasa mcm hari raya..mak buat nasi impit dgn kuah sambal belacan ..(resipi turon temuron)....aku pon ape lg...dlm keterpaksaan belajor lah jgk...so SYIFA! bila nak wat buku resipi nih..kang lupo ape yng blajo..susoh..kikiki...
k lah..tatatattata..camat malam...ws
There was an error in this gadget