Ahlan Wasahlan Ila........

TinggaLkan FoLLow mu wahai sahabat....sahabiahku...

Saturday, July 16, 2011

Secebis tinta coretan hati...


aSsalamualaikum...
hihi...dah lama x sua kat blog nih...LUPE? ish..ne blh lupe..cuma semenjak dua menjak nie..tgn rasa nak menaip..tp ader je kekangan...cewah..macam da byk komit lah pulak..padahal terang2 cuti nih aku x kerja pon..juz duk uma wat kije uma...tp yng aku x tahan aku dah blh jadi peneman mak kat dapur...haish...sabar lah..x lama lg ne thu aku bakal jd mcm che wan..hihi..amin...bukan ape..bab2 masak nih..aku pospone awal2.cuma da tbe2 terblh duk dapo..so,kira nt ""ODA JE BE""hihi..ckp besar..x baik..ape2pon..blh la lepas tuk diri dlu..sedap x sedap..no 18..tp bab2 kemas2 uma..aku xkisah..ajat n berangan di hati..nak jd ank murid Eric...alah..citer Eric decoration tu...almaklom lah..dulu nak sgt ambik kos ID (interior design )..xpon ape2 kaitan ngn design...tp alik2 aku dpt kos fesyen design..alhmdlh..dlm nak x nak..berjaya jgk aku gengam diploma fesyen n pakaian kat poli....wink..wink..wink..
cop..cop..jgn tanya tau pasal mesin jahit kat uma aku tuh..hihi..aku dah siap bungkus awal2...tak lama lg blh wat pameran xpon besi buruk..aduhai..cik syifa n mesin jahit...tp kadang2 guna jgk...tu lah...bila jiwa minat design grafik..lepas kat fasion design...(ish, mgeloh ke nih?) x mgeloh lah...juz sebuah crita di hati yng ingin dikongsi bersame..ha..tu la..sape soh aku da menaip..tengok la ape dah jd..mcm xnak brenti jer..hihi..
Time duk ngn mak kat dapo..mulot aku ngn tangan sama naik jer..sampai mak da penat nak layan...
alaaa mak...t angah duk smbung blaja..xder da nak teman mak kat dapo...mesti mak rindu..cewah..PERAH SANTAN betol aku nih..kot2 mak ckp..aman aku...kikikiki..ye lah..nak layan jer semua aku tye...hajat jgk aku nak sgt wat buku resipi family aku..air tgn mak aku..sebab POWER masakan mak aku nih...ceh..ceh..ceh...promote masakan mak lah plk..tp serius..da blh bukak restoren.. so,semalam lau nk jd kisah..aku buat kuih mlake..aku thu, kuih yng simple pd insan2 yng dah pndai wat kuih..tp pd aku..kira OK ape..siap blh mam..hihi..n nak jd crita..hari ni da rasa mcm hari raya..mak buat nasi impit dgn kuah sambal belacan ..(resipi turon temuron)....aku pon ape lg...dlm keterpaksaan belajor lah jgk...so SYIFA! bila nak wat buku resipi nih..kang lupo ape yng blajo..susoh..kikiki...
k lah..tatatattata..camat malam...ws

1 comment:

There was an error in this gadget